Oli tärkeä kuulla, etten ole sairas vaan uupunut

”En ole ikinä ollut näin tasapainoinen. Rakkaus on suuri voimavara, ja tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun olen saanut elämältä vielä niin paljon”, Anu Pensola sanoo. Kuva: Jouni HaralaRankkojen vaiheiden jälkeen Anu Pensola nauttii tasapainoisesta elämästä, johon kuuluu uusi rakkaus, vauva, sukunimi ja ammatti. – Koin Anu Harkkina olemisen taakaksi. Halusin aloittaa puhtaalta pöydältä, hän sanoo.
Toimittaja ja kuvataiteilija Anu Pensolan (ent.Harkki), 43, elämässä on viime vuosina aikana tapahtunut paljon.
Kaksi vuotta sitten hän meni naimisiin Jani Pensolan kanssa, ja tänään parin yhdessä pyörittimällä Rönnin tilalla Sipoossa elellään puolitoistavuotiaan Ilonan tahtiin.
– Tykkäämme Janin kanssa molemmat olla kotona. Tärkeintä on, että kotona on hyvä olla. Olemme Janin kanssa hyvä tiimi, hän kertoo.
– Jani on universumin paras aviomies. Hän on kiltti ja aito ja rehellinen ja luova ja hyvä.

Avioliiton myötä Anu vaihtoi sukunimensä Harkista Pensolaksi.
– Koin taakaksi Anu Harkkina olemisen. Minulla oli kova tarve miettiä uudelleen identiteettiäni: mitä olen, mitä haluan ja mikä minusta vielä isona tulee,  hän sanoo.

”Ihmeellistä, että sain vielä kokea äitiyden uudestaan.”

Joitakin vuosia aikaisemmin Anu eli elämässään vaikeaa vaihetta, kun hänellä todettiin ensin melanooma. Sen jälkeen hän erosi avopuolisostaan ja eron seurauksena rakkaasta talostaan. Myös työelämässä oli rankkaa, ja lopulta Anu uupui.
Aluksi hän ei tajunnut tilaansa, vaikka kärsi harhoista ja ahdistuskohtauksista eikä saanut nukuttua öisin. Terveyskeskuslääkärin kautta hän päätyi psykologille.
– Muistan selvästi, miten tärkeältä tuntui, kun psykologi sanoi, etten ole mieleltäni sairas, vaan uupunut.
Anu löysi ihanan terapeutin ja pitää kaksi vuotta kestänyttä terapiaa tärkeänä syynä selviytymiseensä. Kaiken kokemansa jälkeen hän osaa arvostaa maalaiselämää, parisuhdetta ja uutta äitiyttä.
– Tuntuu ihan ihmeelliseltä, että sain vielä tämän ikäisenä kokea pienen lapsen äitiyden uudestaan, Anu sanoo.
Millaista on pienen vauvan äitiys yli 40-vuotiaana? Miten Anu on selvinnyt vuosikymmenen alussa kokemistaan vastoinkäymisistä, melanoomasta ja uupumisesta? Millaista elämä maalla on? Lue lisää Anun arjesta ja ajatuksista Me Naisten numerosta 13-14/2018. Digilehden voit lukea täältä.
https://www.menaiset.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *