Naista pitkään hoitanut lääkäri keksi heti ratkaisun alakuloon, kertoo Washington Post.
67-VUOTIAAN yhdysvaltalaisnaisen Robin Sipen mieliala kääntyi kesällä jyrkkään laskuun, kun hänen rakas kissansa Datura kuoli. Yksinäisyys vaivasi, suru ja masentuneisuus valtasivat mielen.
Kyynelhanat aukesivat väkisin tutun lääkärin, Earl D. Kingin vastaanotolla. Lääkäri tunsi Sipen 15 vuoden ajalta, sillä hän oli hoitanut naisen keuhkoahtaumatautia. Sipen mukaan lääkäri oli pelastanut hänen henkensä kolmeen otteeseen hänen ollessaan tehohoidon potilaana.
Lääkärin ja naisen tavatessa syyskuussa Sipe itki vuolaasti ja avautui yksinäisyydestään. King ehdotti naiselle uuden kissan hankkimista.
Sama kehotus luki lopulta myös potilaalle luovutetussa paperisessa yhteenvedossa, johon oli listattu lääkärin luettelemia ohjeita potilaalleen.
– Hanki kissa, luki heti listan ensimmäisessä kohdassa.
Niiden jälkeen listalla neuvottiin hankkimaan influenssarokote lokakuussa ja koronavirusrokote marraskuussa.
Lääkärin ohjeista potilaalleen uutisoi Washington Post.
KING kertoo lehdelle, että oli tarpeellista kirjoittaa ohje ylös, ettei Sipe luulisi kyse olleen kevyestä letkautuksesta. Hän on ollut tarpeeksi pitkään lääkäri tietääkseen, etteivät ihmiset joka tapauksessa tajua noudattaa lääkärinsä ohjeistuksia — vaikka kyse olisi määrätystä lääkityksestä.
Hän oli ohjeistuksessa täysin vakavissaan.
– Minusta tuntui, että uusi kissa olisi hänelle parasta lääkettä, King perusteli.
Erinäisissä tutkimuksissa on havaittu, että lemmikit lievittävät stressiä ja niiden läsnäolo voi jopa lievittää masennusoireita ja yksinäisyyttä. Tyypillisesti lemmikkien terveyshyötyjä on selitetty niiden vaikutuksilla omistajiensa sosiaaliseen elämään sekä fyysiseen aktiivisuuteen.
NAISELLE ei tarvinnut ehdottaa kahdesti samaa asiaa. Sipe oli päätynyt heti lääkärin vastaanoton jälkeen erään viljelijän myyntikojulle ostoksille. Myyjillä oli mukanaan 5-henkinen kissapentue, jolle etsittiin kotia.
Sipen mukaan tarttui mustavalkoinen pentu, jonka toinen etutassu oli epämuodostunut.
Nainen osti 2,99 dollarilla kolme maissia ja verkkomelonin. Kissa lähti mukaan kauppaan, kun yksi penni lisättiin hinnan perään.
7-viikkoinen kissa nimettiin ”kissalääkityksen” määränneen lääkäri Earl Kingin mukaan Earleneksi.
– Hän auttaa minua enemmänkin kuin vain hengittämään. Hän on auttanut minua huolehtimaan hyvinvoinnistani, Sipe kertoo.
– Tässä tapauksessa hän hoivasi myös sydäntäni.
Eläkeläisnaisen ja Earlenen yhteiselo on alkanut sujuvasti. He katsovat yhdessä televisiota ja nukkuvat samassa sängyssä. Kissan ainut huono tapa on, että se herättää omistajansa tyypillisesti kello yhdeltä öisin.