Miten jaksaa koronan toinen aalto?
- Olga Juntunen
- Сен, 06, 2020
- Методики преодоления
- Нет комментариев
Korona-epidemian toinen aalto ahdistaa monia ihmisiä. Maailmalla tilanne näyttää synkältä, ja kotimaassakin tartunnat ovat selkeästi kasvussa, vaikka suurimmassa osassa Suomea epidemiatilanne on ainakin vielä rauhallinen.
Rajoitustoimet ovat jälleen tarpeen, ja se tuntuu monien mielestä hyvin raskaalta. Tuleva syksy pelottaa, ja on epävarma olo siitä, miten voi selviytyä vaikeista ajoista. Kokosimme tähän keinoja olon helpottamiseksi.
Tietoinen läsnäolo vahvistaa hyvinvointia
Tietoisen läsnäolon harjoitukset lievittävät stressiä, ahdistusta ja masennuksen oireita. Ne vähentävät synkkiä ja häiritseviä ajatuksia. MIELI ry on kerännyt helppoja ja kaikille sopivia harjoituksia, jotka auttavat rentoutumaan ja rauhoittavat levotonta mieltä.
Keskitä murheet huolihetkeen
Ahdistusta voi hillitä varaamalla itselleen päivittäisen huolihetken, joka kestää noin 15-30 minuuttia. Muina aikoina pelot ja raskaat ajatukset voi kirjoittaa muistiin ja jättää odottamaan huolihetkeä. Huolihetkeen löytyy Mielenterveystalosta valmiit ja helpot ohjeet.
Liikunta ja ulkoilu kohentavat mielialaa
Liikunta ja luonnossa liikkuminen kohentavat mielialaa ja helpottavat stressiä ja ahdistusta. Liikkua voi oman kunnon ja mielihalujen mukaan. Kävelylenkkikin tuottaa myönteisiä vaikutuksia. Turvavälejä on helpompi pitää ulkona kuin sisällä, joten lenkille voi pyytää mukaan kaverin tai useamman. Jos et pääse luontoon, voit kokeilla virtuaalista hyvän mielen metsäkävelyä.
Kaverikupla suojaa yksinäisyydeltä
Koronaepidemia on aiheuttanut yksinäisyyttä, kun sosiaalisia suhteita on pitänyt rajoittaa. Toisen aallon käynnistyttyä on jälleen hyväksyttävä se, että kohtaamisten vähentäminen estää tartuntoja. Ystävä- tai kaveripiiristä voi valita pienen joukon lähimpiä, joiden kanssa tapaa vapaammin myös sisätiloissa. Yhdessä voi laittaa ruokaa tai viettää muuten vain rentoa aikaa. Opiskelukavereista muodostetulla joukolla voi myös opiskella yhdessä, jos opinnot toteutuvat muuten etäyhteyksillä.
Tukea on tarjolla
Jos kotikeinot eivät helpota ahdistusta ja olo on vaikea, kannattaa ottaa yhteyttä kriisipalveluihin. Nuoria tukee Sekasin-chat, joka on auki maanantaista perjantaihin klo 9-24 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15-24.
Kaikenikäiset voivat saada apua Kriisipuhelimesta, joka on aina auki. Kriisikeskusverkosto tarjoaa vastaanottoaikoja paikan päällä tai etäyhteydellä eli videon välityksellä tai puhelimitse.
Lisätietoja kriisipalveluista
-
Miten jaksaa koronan toinen aalto?http://lifeyes.info/wp-content/plugins/svensoft-social-share-buttons/images/placeholder.pngKorona-epidemian toinen aalto ahdistaa monia ihmisiä. Maailmalla tilanne näyttää synkältä, ja kotimaassakin tartunnat ovat selkeästi kasvussa, vaikka suurimmassa osassa Suomea epidemiatilanne on ainakin vielä rauhallinen. Rajoitustoimet ovat jälleen tarpeen, ja se tuntuu monien mielestä hyvin raskaalta. Tuleva syksy pelottaa, ja on epävarma olo siitä, miten voi selviytyä vaikeista ajoista. Kokosimme tähän keinoja olon helpottamiseksi. Tietoinen […]
- ВКонтакте
- Одноклассники
- Mail.ru
- Google+
- Livejournal
Случайная цитата
Я убежден, что никто не может «спасти» своего ближнего, сделав за него выбор. Все, чем может помочь один человек другому — это раскрыть перед ним правдиво и с любовью, но без сантиментов и иллюзий, существование альтернативы.
Рубрики
- Архив встреч
- Библиотека
- Видео
- ДА!-группа
- Депрессия
- Из личного опыта
- Леонид Добровольский
- Ляля Лапухина
- Марина Муукконен
- Методики преодоления
- Мудрые мысли
- Ольга Юнтунен
- Разное
- Симптомы депрессии
- Статьи
- Улыбнитесь
Свежие комментарии
- Sergey K к записи Скайп-собрание группы ДА (Анонимные Депрессивные) “ПЛЕД”
- Olga Juntunen к записи Скайп-собрание группы ДА (Анонимные Депрессивные) “ПЛЕД”
- Emma к записи Скайп-собрание группы ДА (Анонимные Депрессивные) “ПЛЕД”
- Лариса к записи Илона Калашник. Тенденция к психологической смерти.
- Марина к записи Как совладать со стрессом.
Поддержи проект!