Опубликовано Оставить комментарий

Jo puolen tunnin kävely torjuu masennusta.

Tutkimuksen mukaan jopa vähäinen fyysinen aktiivisuus, kuten puolisen tuntia kävelyä ja puutarhanhoitoa päivässä, voi torjua masennusta kaiken ikäisillä.Kohtuullinen liikunta estää masennusta pitkällä ajalla, väittää tutkija George Mammen Toronton yliopistosta.
Mammen ja professori Guy Faulkner analysoivat yli 26 vuoden aikana saatuja tutkimustuloksia liikunnan merkityksestä. Raportin julkaisi American Journal of Preventive Medicine.
Mammen ja Faulkner etsivät lääketieteen tietokannoista pitkittäistutkimukset, joissa liikunnan ja masennuksen suhdetta selvitettiin ainakin kahden ajanjakson kuluessa.
Kaksikko seuloi yli 6 000 viitteen joukosta tarkkaan analyysiin 30 tutkimusta. Niistä 25 osoitti, että vain perustavantasoinenkin liikunta vähensi toistuvien masennusten riskiä.
Jopa vähäinen fyysinen aktiivisuus, kuten puolisen tuntia kävelyä tai  puutarhanhoitoa päivässä, voi torjua masennusta kaiken ikäisillä, tutkijat kiteyttävät.
«Jos kävely ja puutarhanhoito auttavat, mikä tahansa muukin aerobinen liikunta voi ehkäistä masennusta», toteaa Mammen sähköpostitse HS:lle.
Sitä, kuinka paljon liikuntaa tarvitaan, tutkija ei pysty määrittämään, koska hänen analysoimissaan tutkimuksissa liikkumista mitattiin niin eri tavoin. Yllättävän pieni määrä harjoitusta kuitenkin näytti riittävän. Masennusta torjui jopa laiskempi liikkuminen kuin mitä Kanadassa ja Yhdysvalloissa virallisesti suositellaan. Suosituksen mukaan kansalaisten tulisi harjoittaa kohtuullista tai tarmokasta liikuntaa 150 minuuttia viikossa.
Torontolaisten pitkittäiskatsaus on ensimmäinen, joka keskittyy vain siihen, kuinka tärkeää liikunta on hyvän psyykkisen terveyden ylläpitämiseksi ja masentumisen ehkäisemiseksi.
Muutkin tekijät kuin liikkuminen vaikuttavat siihen, sairastuuko ihminen depressioon, Mammen myöntää. Esimerkiksi perimällä on merkitystä.
Korjaus: Kanadan ja Yhdysvaltojen liikuntasuositusmäärä korjattu.

Asiantuntijan vinkki masennuksen ehkäisyyn: Etsi laji, joka tuntuu mukavalta
Источник — Хельсингин Саномат

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *