Euroopan säästökuuri on lisännyt miesten itsemurhia kriisimaissa.

Kun bruttokansantuotteen kasvu heikkenee prosentilla, miesten itsemurhat lisääntyvät 0,9 prosentilla.
Tällaiseen johtopäätökseen tulivat Portsmouthin yliopiston taloustieteilijät Nikolaos Antonakakis ja Alan Collins tutkittuaan itsemurhien määrää Kreikassa, Irlannissa, Espanjassa, Italiassa ja Portugalissa vuosina 19682012.
Tutkijat vertasivat itsemurhatilastoja taloudellisiin muuttujiin ja huomasivat, että oman hengen riistäminen yleistyi eurokriisin myötä.
Jos lisääntyneet itsemurhat todella ovat synkkien talouslukujen seurausta, voidaan sanoa, että ne aiheuttivat kriisimaissa yli 6 000 itsemurhaa vuosina 20112012.
Eniten itsemurhat lisääntyivät nuorilla. Nousu oli 1,4 prosenttia 10–24-vuotiaiden poikien ja miesten keskuudessa vuosina 20112012.
Nuorimpien itsemurhat liittyvät tutkijoiden mukaan kasvaneeseen työttömyyteen. Kun työttömyys lisääntyy prosentilla, yleistyvät 1024-vuotiaden itsemurhat 1,48 prosentilla. Ihmishengiksi muutettuna se tarkoittaa 175 kuolemantapauksen lisäystä.
Sama tutkijakaksikko on aiemmin selvittänyt talouslukujen ja itsemurhien yhteyttä Kreikassa. Uuden tutkimuksen julkaisi Social Science and Medicine.
hs.fi

1 комментарий

  1. Ведущие причины самоубийств сегодня — по моим наблюдениям — невозможность нести/выдержать ответственность за себя и близких, страх перед неопределенным будущим, невозможность решать стоящие задачи постепенно и держать постоянное стрессовое напряжение, невозможность понять происходящее и найти ответы на внутренние вопросы, нежелание быть нормальным, то есть обычным.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *