Aku Kopakkala: En pidä masennuksen hoitamista lääkkeillä tieteellisesti perusteltuna.

Картинки по запросу Psykologi Aku Kopakkala ei pidä masennuksen hoitamista lääkkeillä tieteellisesti perusteltunaKatso VIDEO tästä
Psykologi Aku Kopakkala ei pidä masennuksen hoitamista lääkkeillä tieteellisesti perusteltuna. Hänen mukaansa monia sosiaalisia ja psykologisia ongelmia, kuten työpaikan kehnoja oloja tai parisuhdeongelmia, yritetään ratkoa ikään kuin ongelmat olisivat biologisia.
Kopakkala irtisanottiin kesäkuussa 2014 terveyspalveluyritys Mehiläisen kuntoutusjohtajan paikalta, kun hän oli kyseenalaistanut masennuslääkkeiden hyödyt Ylen MOT-ohjelmassa.
Masennusta kutsutaan usein yhdeksi suomalaisten kansantaudiksi. THL:n mukaan joka viides suomalainen sairastuu elämänsä aikana masennukseen. Puolella sairastuneista masennus uusiutuu. Psyykelääkkeiden yhteenlaskettu kulutus on vähentynyt 12% vuosina 2009–2015. Eniten on vähentynyt perinteisten unilääkkeiden ja rauhoittavien lääkkeiden kulutus. Sen sijaan masennuslääkkeiden kulutuksen viime vuosiin saakka jatkunut kasvu ei ole taittunut, mutta on tasaantunut. Masennuslääkkeistä sairasvakuutuskorvausta saaneiden määrä on vähentynyt vuodesta 2012 alkaen.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *