Suosittu bloggaaja avautuu masennuslääkkeiden käytöstä: ”Lopettaminen pelottaa”

Veera Korhonen pitää suosittua  Tyyliä metsästämässä -blogia Me Naisten sivuilla. Kuva: Anna HuovinenMilloin on oikea hetki lopettaa mielialalääkkeet, pohtii Me Naisten sivuilla bloggaava Veera Korhonen.
Me Naisten bloggaaja Veera Korhonen kirjoittaa vaikeasta aiheesta: mielialalääkkeistä ja niiden lopettamisesta.
Vaikka hän kertookin oman tilanteensa olleen tasainen jo pitkään, miettii hän silti joka kerta lääkkeetöntä elämää reseptiä uusiessaan.
– Vielä ei siis rohkeus ole riittänyt, vaan mielialalääke on edelleen tärkein asia aamulla, Veera toteaa Tyyliä metsästämässä —blogissaan.
– Annokseni on niin pieni, että pärjäisin varmaan ilmankin. Mutta entä jos olo huononee heti kun olen lopettanut? Ehkä pimeä syksy tai talvi ei ole paras hetki lopettamiselle. Nyt on liikaa muutoksia elämässä, odotan mieluummin rauhallisempaa jaksoa.

”Mielialalääke on edelleen tärkein asia aamulla.”

Hän sanoo miettineensä paljon sitä, olisiko hän jotenkin erilainen ja miten pää kestäisi ilman lääkettä. Mielialalääkkeen lopettaminen pelottaa, hän sanoo suoraan.
– Kun mielialalääke on vuosikausia ollut ihan oleellinen osa pinnalla pysymistä, on ajatus tuon ’pelastusrenkaan’ poisheittämisestä pelottava.
Tärkeimmän työn päänsä kanssa Veera sanoo tehneensä terapiassa. Hän uskoo, että kahden vuoden terapian aikana opitut asiat eivät katoa, vaikka hän lopettaisi lääkkeen.
– Minä olen aivan erilainen ihminen sisältä nyt verrattuna siihen mitä olen ollut silloin, kun lääkkeet todellakin olivat tärkeät toimintakyvyn kannalta. Miksi siis en vieläkään uskalla luottaa itseeni ja pärjäämiseeni ihan täysin ilman tuon vähäisen lääkeannoksen apua?

HUIKEA MÄÄRÄ KOMMENTTEJA

Veeran kirjoitus on herättänyt paljon keskustelua. Postauksen lopussa lukijat kiittelevät Veeraa rohkeasta avautumisesta.
Osa kommentoijista on lopettanut mielialalääkkeen äskettäin. Toiset taas ovat yrittäneet lopettaa lääkityksensä, mutta suurin osa heistä on aloittanut lääkkeen uudestaan.
– Kerran olen yrittänyt lopettaa, mutta tuntui, että ahdistus ja mielialan mataluus palasivat, joten aloitin uudestaan. Koko ajan on mielessä, että haluaisin lopettaa lääkkeen kokonaan ja nähdä, tunnenko asiat voimakkaammin ja väsyttääkö lääke enemmän kuin ilman sitä, nimimerkki Minttuli123 sanoo.
Myös läheisensä puolesta huolissaan olevat ovat kommentoineet Veeran blogiin:
– Olen nähnyt läheiseni käyvän kuvailemaasi kamppailua. Valitettavasti lääkärit eivät aina ymmärrä ja ota todesta mielialalääkkeiden aiheuttamia vieroitusoireita, nimimerkki Ei-leen kirjoittaa.
https://www.menaiset.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *