Опубликовано Оставить комментарий

Olympiasankari Phelps avautuu: Lihoi 20 kiloa ja ajatteli itsemurhaa

http://im.mtv.fi/image/6017596/landscape16_9/1024/576/7149cf34136e99da40eef9f96edac45/de/michael-phelps-2016.jpgPeräti 18 olympialaisten kultamitalia urallaan voittanut tähtiuimari Michael Phelps avautuu Lontoon kisojen jälkeisestä alamäestään NBC-kanavan haastattelussa.
Amerikkalainen Phelps nousi olympiatasolle jo Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000 ja eli siitä asti elämää pelkästään uimariminänsä kanssa. Hänen mukaansa hyvin harva tunsi häntä urheilijaimagon takaa.
Ennen vuoden 2012 Lontoon olympialaisia Phelps laiminlöi harjoittelun täysin ja otti yhteen valmentajiensa kanssa.

– Minua ei vain kiinnostanut, Phelps kertoo NBC:lle.
Kaikesta huolimatta hän voitti Lontoossa neljä kultaa ja kaksi hopeaa, jotka olivat edellisten kisojen menestykseen peilaten pettymys. Phelps ilmoitti lopettavansa uransa ja syöksyi henkilökohtaiseen alamäkeen.
Phelps kertoo painonsa nousseen puolessa vuodessa 85 kilosta lähes 104 kiloon. Hän alkoi tässä vaiheessa käyttää päihteitä kiihtyvällä tahdilla.
– Siinä vaiheessa ei pystynyt erottamaan vatsalihasta, timmissä kunnossa aiemmin ollut uimari sanoo.
– Muistan edelleen, etten halunnut nähdä ketään enkä puhua kenellekään — enkä oikeastaan elääkään. Olin pikahississä pohjakerrokseen. Missä ikinä se onkaan.
Phelps myöntää, että myös itsemurha kävi mielessä.
– Minulla oli ajatuksia siitä, miten tekisin sen, mutta en olisi koskaan tehnyt sitä, koska se olisi satuttanut niin monia ihmisiä minun lisäkseni.
Syyskuussa 2014 Phelps kärysi törkeästä rattijuopumuksesta, jonka jälkeen hän suostui palauttamaan elämänsä raiteilleen kuntoutushoidossa. Hän ei ole omien sanojensa mukaan koskenut alkoholiin tuon syksyn jälkeen.
– Voin kai sanoa, että olen kiitollinen sille illalle, koska kuka tietää, missä olisin, jos olisin päässyt silloin turvallisesti kotiin, Phelps pohtii.
Nyt 31-vuotias Phelps osallistuu jo viidensiin olympialaisiinsa ja tavoittelee kultaa vapaauintiviestin lisäksi 100 ja 200 metrin perhosuinnissa sekä 200 metrin sekauinnissa.
http://www.mtv.fi
Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *