Опубликовано Оставить комментарий

Mindfulness harjoituksia ilmaiseksi verkossa.

Kotiläksyt
Tietoinen läsnäolo vahvistaa hyvinvointia. Suomen Mielenterveysseura tarjoaa asiantuntijoiden laatimia tietoisen läsnäolon harjoituksia ilmaiseksi verkossa. Kerro siitä myös kavereille ja muille verkostoillesi.
— Tietoisen läsnäolon harjoitukset alentavat tutkimusten mukaan stressiä, ahdistusta ja masennuksen oireita. Tietoisuustaidot vähentävät merkittävästi häiritseviä ja murehtivia ajatuksia, sanoo erityispsykologi, projektipäällikkö Maarit LassanderMielenterveysseurasta. Hän tekee väitöskirjaa tietoisesta läsnäolosta.
— On suorastaan tuhlausta jättää kokeilematta harjoitusten hyvinvointivaikutuksia. Tietoisen läsnäolon harjoitukset vaikuttavat myönteisesti oppimiseen, keskittymiseen, luovuuteen ja hyvinvointiin. Ne vaikuttavat itsetuntemukseen ja itsetuntoon, tyytyväisyyteen elämään ja myötätuntoon toisia kohtaan.
Maarit Lassander kuvaa, että tietoinen ja hyväksyvä läsnäolo viittaa tuomitsemattomaan tietoisuuden tilaan. Harjoituksissa huomio kiinnittyy hetkessä ilmeneviin aistikokemuksiin.
Tietoisen läsnäolon harjoitukset voivat tarkoittaa perinteistä meditointia, mutta niihin on yhdistetty myös kognitiivisten ja käyttäytymisterapioiden pohjalta tapahtuvaa ajatusten, tunteiden ja kehon kokemusten kanssa työskentelyä.
Mielenterveys-osion teemoihin liittyvät harjoitukset auttavat oman elämän pohdinnassa ja muutosten toteuttamisessa. Harjoituksia löytyy kootusti sivulta HARJOITUKSET
Sivustolta löytyy myös muuta mielen hyvinvointia käsittelevää materiaalia.
Tietoista läsnäoloa kannattaa ja voi harjoitella.
Harjoittelemalla voit vahvistaa itseäsi. Mielenterveys-osion teemoihin liittyvät harjoitukset auttavat oman elämän pohdinnassa ja muutosten toteuttamisessa.

Mindfulness

KEHON KUUNTELU ILTAISIN (12:48 min)
Tämä kehon kuuntelu harjoitus voi auttaa unen saamisessa.
ANKKUROINTI HARJOITUS (4:32 min)
Tämä kehoon ankkurointi auttaa rauhoittamaan ja tuomaan tietoisuuden nykyhetkeen vaativissakin tilanteissa.
AJATUSTEN SEURAAMINEN (4:24 min)
Tämä harjoitus auttaa seuraamaan mielen liikennettä sivusta katsojan ominaisuudessa. Harjoitus rauhoittaa ja selkeyttää kun mieli käy ylikierroksilla.
RENTOUTTAVA KEHON KUUNTELU (15:28 min)
Tämä harjoitus auttaa tutkimaan ja rentouttamaan kehoa hengityksen avulla.
 
www.mielenterveysseura.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *