"Lohtu tarjoaa vuorovaikutuksellista tukea itsemurhan tehneiden läheisille" – TAMK mukana mobiilisovelluksen kehittämisessä

ILMIÖ Surunauha ry. on kehittänyt vertaistukeen perustuvan Lohtu-mobiilisovelluksen yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelman nuorten opiskelijoiden kanssa.
Lohtu-mobiilisovellus tarjoaa vuorovaikutuksellista tukea itsemurhan tehneiden läheisille. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista.
Itsemurhia tehdään Suomessa vuosittain lähes 800. Jokainen itsemurha jättää jälkeensä arviolta noin kymmenkertaisen määrän surevia läheisiä.
– Selviytymisen ja jaksamisen kannalta on erittäin tärkeää, että traumaattisen tapahtuman kokeneet läheiset eivät jää yksin menetyksensä jälkeen, toteaa projektityöntekijä Jenna Immonen.
Vertaistuki on koettu ammatillisen kriisiavun ohella tärkeäksi järkyttävän, elämää muuttavan tapahtuman jälkeen. Surunauha ry:n palautteissa on toivottu enemmän vertaistukea erityisesti nuorille.
– Itsemurha on yhä tabu, josta puhuminen saattaa olla häpeällistä ja jopa leimaavaa. Leimautumisen pelon ohessa nykyajalle ominainen kiireinen arki asettaa usein myös omat haasteensa kasvokkaisille tukitapaamisille läheisen itsemurhan jälkeen, taustoittaa Immonen.
Mobiilisovellus tarjoaa yhteisöllistä tukea itsemurhan tehneiden läheisille suoraan älypuhelimessa tai tabletissa.
– Sovelluksen tarkoituksena on tavoittaa läheisensä menettäneitä vaivattomasti, missä ja milloin tahansa, silloin kun vertaistuki on tarpeen, Immonen kertoo.
http://www.tamperelainen.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *