Kuntoutuskurssi 16–30-vuotiaille nuorille.

askel logoASKEL on kuntoutuskurssi 16–30-vuotiaille nuorille. Kurssi on tarkoitettu sinulle, jos asut pääkaupunkiseudulla ja sinulla on diagnosoitu lievä tai keskivaikea masennus-, paniikki- tai ahdistuneisuushäiriö. Voit olla opiskelija, työtön, työelämässä tai palaamassa työelämään.
Avaa tästä kurssin esite >>
Avaa tästä prosessikuvaus >>
Tavoite
ASKEL-kuntoutuskurssit tukevat masennuksesta, paniikkihäiriöstä tai ahdistuneisuudesta toipumista ja auttavat ehkäisemään sairauden uusiutumista. Tavoitteena on itsetuntemuksen ja -arvostuksen vahvistaminen, arvojen ja valintojen pohtiminen, sosiaalisten valmiuksien vahvistaminen ja lisääminen sekä hyvinvoinnin ja liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen. Kurssilta saat apua asiantuntijoilta ja vertaistukea samassa tilanteessa olevilta nuorilta.
Toteutus
Ensimmäiset kurssit alkavat syksyllä 2013 ja kullekin kurssille otetaan mukaan 10 nuorta. Kurssien aikana on mahdollista käydä töissä tai opiskella.
Kurssien järjestämisestä vastaa työryhmä, johon kuuluvat psykiatri, psykologi, fysioterapeutti, sosionomi ja nuorisotyöntekijä. Tärkeä osa kuntoutusta on vertaisryhmässä toimiminen. Ryhmässä yhteishenkeä puhaltaa kymmenen nuorta. ASKEL-kuntoutuskurssi kestää noin vuoden. Sen ohjelma koostuu neljästä yksilöllisestä käyntikerrasta (2 tuntia/kerta) ja kuudestatoista ryhmätapaamisesta (3 tuntia/kerta). Kurssit alkavat kahdella yksilöllisellä käyntikerralla, joiden ajankohdat sovitaan jokaisen kurssilaisen kanssa henkilökohtaisesti.
Hakeminen
Kuntoutukseen haetaan toimittamalla Kelaan lääkärin B-lausunto sekä kuntoutushakemus KU 132 (lataa pdf-hakemus tästä). >>.
Ohje kuntoutushakemuksen KU 132 täyttämistä varten. >>
B-lausunnon saat sinua hoitavalta lääkäriltä, terveyskeskuksen omalääkäriltä tai opiskelijaterveydenhuollon lääkäriltä. Kela tekee päätöksen kuntoutuksen myöntämisestä. Kurssi on sinulle maksuton.
Myönteisen kurssipäätöksen jälkeen Kuntoutussäätiöstä otetaan sinuun yhteyttä ja sovitaan ensimmäisestä käyntikerrasta.
Lähtö: http://www.kuntoutussaatio.fi/askel

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *