Опубликовано Оставить комментарий

Huumori vahvistaa.

Huumorintaju on tärkeä selviytymiskeino, kun elämäntilanteet ja olosuhteet vaihtelevat. Nauru antaa voimaa kohdata asioita, viisautta ottaa askel taaksepäin ja kykyä ihmetellä elämän kummallisuuksia. Nauru on myös tarttuvaa, se yhdistää ihmisiä ja lisää myönteistä vuorovaikutusta.
Nauru vaikuttaa terveyteen, vahvistaen immuunijärjestelmää, lisäten energiaa, vähentäen kipua ja suojellen stressin aiheuttamilta haitallisilta vaikutuksilta. Tuskin mikään muu tasapainottaa kehoa ja sen voimavaroja niin nopeasti ja tehokkaasti kuin kunnon nauru. Huumori on siis ilmainen lääke moneen vaivaan.

Nauru vaikuttaa hyvinvointiimme

Nauru vaikuttaa hyvinvointiimme muun muassa näillä keinoin:

  • Nauru rentouttaa – kunnon nauru vähentää kehon jännitystä ja stressiä, sen vaikutukset kestävät jopa puolesta tunnista tuntiin.
  • Nauru vahvistaa immuunijärjestelmää – nauru vähentää stressihormonien tuotantoa ja lisää elimistöä suojaavien solujen toimintaa, tehden kehostasi siis hieman tehokkaamman sairauksien torjunnassa.
  • Nauru lisää endorfiinien tuotantoa, eli hormonien, jotka saavat meidät tuntemaan olomme hyväksi. Endorfiinit vähentävät myös kivun tunnetta.
  • Nauru suojaa sydäntä – nauru parantaa sydämen verenkiertoa ja auttaa muiden suojaavien tekijöiden kanssa torjumaan sydänsairauksia.

www.mielenterveysseura.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *