Etäterapia tepsii masennukseen.

LKS 20130320 Nuori tyttö pitelee päätään rappukäytävässä. Ahdistus.Masennus. LEHTIKUVA Antti Aimo-KoivistoVideoyhteyden välityksellä annettava etäterapia on tuoreen tutkimuksen mukaan yhtä tehokas masennushoito kuin perinteinen kasvotusten annettava psykoterapia.
Tutkimuksessa kaksisataa yli 58-vuotiasta vakavaa masennusta sairastavaa satunnaistettiin joko terapeutin kanssa samassa huoneessa tapahtuvaan psykoterapiaan tai videopuheluiden avulla toteutettuun etäterapiaan. Kumpikin ryhmä sai kahdeksan hoitokertaa.
Kun tutkijat arvioivat potilaiden hoitotuloksia vuoden kuluttua terapioista, he havaitsivat masennuksen parantuneen tai lievittyneen yhtä hyvin kummassakin ryhmässä. Eroja ei ilmennyt, vaikka arvioinnissa käytettiin useita eri menetelmiä.
Tutkijat pitävät tuloksiaan todisteena niin sanotun telelääketieteen sopivuudesta iäkkäiden masennuspotilaiden hoitoon, mutta ne osoittavat myös, ettei psykoterapiamenetelmiä välttämättä tarvitse räätälöidä erikseen etäterapioita varten. Nyt tehdyssä tutkimuksessa kummatkin potilasryhmät saivat tismalleen samaa terapiaa.
Tutkimus julkaistiin Lancet Psychiatry -lehdessä. Siitä uutisoi uutispalveluDuodecim.
Lähde — verkkouutiset.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *