Ehkäise flunssa näillä ruoka-aineilla.

Flunssalta ja vilustumiselta suojautuminen voi olla todellinen herkkuhetki.
Oikeat ruoka-aineet voivat auttaa välttämään flunssaa ja kaikenlaisia vilustumisperäisiä kremppoja. Sitruunoita myydään kaupassa kuin kaupassa. Ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja eteerisiä öljyjä eikä siis ole sattuma, että useimmat sairauksien hoitoon tai niiden ennaltaehkäisyyn tarkoitetut kotikonstit sisältävät sitruunaa.
Inkivääri. Inkivääri sisältää useita ainesosia, jotka vahvistavat immuunipuolustusta ja taistelevat viruksia ja mikrobeja vastaan. Lisäksi inkivääri edistää suoliston hyvinvointia. Inkivääri tehostaa hikoilua ja auttaa elimistöä poistamaan myrkkyjä ja kuona-aineita. Suositeltu päivittäinen aikuisten annos on 10 grammaa. Lasten päivittäinen enimmäisannos on 5 grammaa. Inkivääri on myös erinomainen ase taistelussa flunssaa ja vilustumisia vastaan.
Sitruuna- ja inkivääritee
Hienonna sitruuna ja 3 cm:n pituinen pala tuoretta inkivääriä ja kaada päälle vastakeitettyä vettä. Voit halutessasi lisätä hunajaa.  Anna teen hautua hetki. Teetä voi maustaa myös kanelitangolla, piparmintulla tai mausteneilikalla.

Juo teetä vilustumisen ensioireiden ilmaantuessa, sillä se voi ehkäistä taudin kehittymistä vuosisadan räkätaudiksi. Tee auttaa myös, jos olet jo ehtinyt sairastua, sillä se nopeuttaa paranemista ja helpottaa taudin oireita. Inkivääriteetä suositellaan nautittavaksi flunssakauden aikana säännöllisesti. Todella sisukkaat voivat valmistaa teetä aamulla ja ottaa sitä mukaan töihin termoksessa. Aamullinen teeannos ennen koulua tekee hyvää myös lapsille.
 
Valkosipuli. Valkosipuli on luonnon oma virusten torjuja. Sitä suositellaan nautittavaksi flunssakauden aikana yksi kynsi päivässä. Seuraava neuvo voi kuulostaa kuin suoraan Dracula-elokuvasta, mutta muutama kynsi roikkumassa narussa kaulan ympärillä ihoa vasten voi sekin auttaa!
Manteli. Manteli sisältää solukalvoja vahvistavaa E-vitamiinia, jolloin jotkut virukset eivät pääse yhtä helposti tunkeutumaan soluun.
Jogurtti ja probiootit. Edistävät suoliston bakteerikannan hyvinvointia ja lisäävät elimistön vastustuskykyä.
 
Vitamiinipommi
4–5 sitruunaa
1 kilo kuivattuja aprikooseja
1 kilo rusinoita tai kuivattuja luumuja
1 kilo manteleita tai saksanpähkinöitä
1 litra hunajaa
4–5 valkosipulinkynttä
Hienonna kuivatut hedelmät, sitruuna, pähkinät ja valkosipuli ja sekoita hunajaan. Syö teelusikallinen joka päivä ennen ateriaa.
Lähde — everydayme.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *