Tunnistatko itsesi? 19 asiaa, jotka ovat tuttuja onnettomille ihmisille.

Luovutatko, kun asiat muuttuvat liian vaikeiksi? Copyright: Shutterstock. Kuva: Stefano Tinti .Kaikilla on huonoja päiviä, mutta miksi aiheuttaa lisää negatiivisuutta, jos sen voi välttää?
Jos teet töitä sen eteen, että ajattelet positiivisesti itsestäsi ja muista, olet yhä lähempänä onnellisinta itseäsi.
Lue Popsugarin listaamat onnettomien ihmisten tekemät asiat, joita pitäisi pyrkiä välttämään.

1. He murehtivat asioista, joita eivät pysty muuttamaan

Olemme kaikki syyllisiä siihen että pohdimme välillä, mitä olisi voinut tapahtua, jos olisimme valinneet tai tehneet jotain eri tavoin. Mutta suurimmassa osassa tapauksista, se on täysin turhaa. Onnettomat ihmiset tuppaavat jumittumaan «olisi pitänyt» -ajattelumalliin, mutta on tärkeää olla huolehtimatta asioista, joille ei voi mitään. Sen sijaan kannattaisi yrittää oppia virheistään ja yksinkertaisesti yrittää tehdä paremmin seuraavalla kerralla. Loppujen lopuksi saatat jopa olla iloinen siitä, että teit muutaman virheen matkan varrella.

2. He luovuttavat, kun asiat muuttuvat liian vaikeiksi

Onnettomat ihmiset perääntyvät joutuessaan haasteen eteen. On helppoa heittää pyyhe kehään, vaikka tsemppaamisella saisi yleensä parempia lopputuloksia. Jos luovutat, olosi on vain kukistettu. Olipa lopputulos mikä hyvänsä, asioiden läpi vieminen kohottaa itsetuntoa ja antaa meille varmistusta siitä, että kun kaikki on tehty ja yritetty, annoimme kaikkemme sen eteen.

3. He ottavat itsensä liian vakavasti

Ihmiset, jotka ottavat itsensä liian vakavasti, ottavat yleensä elämänkin liian vakavasti. Jos pystyt ottamaan askeleen taaksepäin ja nauramaan itsellesi, asiat eivät vaikuta niin surkeilta.

4. He eivät koskaan harrasta liikunta

Liikunnalla on lukuisia henkisiä ja fyysisiä hyötyjä. Mitä enemmän harrastat liikuntaa, sitä paremmalta sinusta tuntuu ja sitä todennäköisemmin elät terveellistä elämää. Jos unohdat liikunnan ja elät apaattisempaa elämää, on sillä taatusti negatiivinen vaikutus mielialaasi, terveyteesi ja onnellisuuteesi.

5. He asettavat itselleen saavuttamattomia tavoitteita

Tavoitteiden asettaminen itselleen on tärkeää, eihän muuten saa aikaiseksi mitään! Mutta se voi olla ongelma, jos tavoitteet ovat epärealistisia ja tavoittamattomia. Vaikka voi tuntua siltä, että on hyvä tavoitella tähtiä, ne ihmiset, jotka yrittävät tähdätä mahdottomalle tasolle, pettyvät, kun eivät onnistukaan. Salaisuus onkin siinä, että asettaa itselleen pieniä, saavutettavissa olevia tavoitteita, jolloin olo on mahtava, kun niiden saavuttaminen onnistuu.

6. He syövät usein epäterveellistä ruokaa

Kaikilla on huonoa omaatuntoa aiheuttavia ruokanautintoja, ja joskus kuuluukin herkutella. Onnettomat ihmiset tekevät nautinnoistaan kuitenkin paheensa. Terveellisten ruokien syöminen parantaa mielialaa, antaa energiaa ja parantaa fyysistä terveyttä.

7. He eivät nuku tarpeeksi

Uni on oleellista. Unen määrästä riippuu se, kuinka onnellinen ja tuottelias olet seuraavana päivänä. Voit ajatella, että ylimääräinen tunti töitä tehden on hyvä idea, mutta yhdeksän kertaa kymmenestä työn pitäisi tulla vasta hyvien yöunien jälkeen.

8. He keskittyvät heikkouksiinsa, eivät vahvuuksiinsa

Kaikilla meillä on epävarmuutemme, mutta oleellista on hyväksyä ne, eikä keskittyä huonoihin puoliin. Onnettomilla ihmisillä on tapana märehtiä heikkouksiaan sen sijaan, että he tekisivät töitä positiivisemman itsekuvan hankkimiseen. Omat viat pitäisi tunnistaa ja myöntää, mutta niiden ei pidä antaa hallita.

9. He viettävät liikaa aikaa sosiaalisessa mediassa

Tämä vaikuttaa enemmän kuin uskotkaan. Nykyään ihmiset viettävät suuren osan ajastaan netissä, ja tässä on monta huonoa puolta. Ensinnäkin sosiaalisessa mediassa ollessa käytämme liikaa aikaa siihen, että vertaamme itseämme muihin. On hienoa, että ystäväsi sai uuden työpaikan, meni naimisiin tai sai lapsen, mutta on ihan yhtä hienoa, että itse olet erilaisessa vaiheessa elämääsi. On hyvä idea ottaa askel taaksepäin ruudulta ja ottaa asioihin perspektiiviä. Onnettomat ihmiset jäävät jumiin sosiaaliseen mediaan ja miettivät liikaa sitä, miltä he näyttävät muiden silmissä – eikä sillä voi olla kuin negatiivinen vaikutus siihen, miten he näkevät itsensä.

10. He pysyvät mukavuusalueellaan

On helppoa pysytellä mukavuusalueellaan, jossa olo on turvallinen, eikä riskejä juuri ole. Mutta jos pysyttelet siinä liian kauan, saatat jäädä paitsi elämän hienoista asioista. Tylsyydellä on suuri vaikutus tyytymättömyyteen – ja tämä voidaan helposti parantaa kokeilemalla uusia asioita ja ottamalla riskejä.

11. He huolehtivat siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat

Onnettomilla ihmisillä on tapana välittää liikaa siitä, mitä muut ajattelevat. Loppujen lopuksi on vain rajallinen määrä asioita, joita voit tehdä muita miellyttääksesi, joten tärkeintä on rakastaa itseään.

12. He juoruilevat ja haukkuvat muita

Jos et voi sanoa mitään kaunista, ei ole mitään syytä sanoa mitään – muista se. Onnettomat ihmiset yrittävät joskus haukkua muita tunteakseen itse olonsa paremmaksi, mutta se ei toimi. Kehut kantavat pidemmälle.

13. He tekevät liikaa töitä

Kaikilla on oikeus henkiseen terveyspäivään. Ne ihmiset, jotka tekevät liikaa töitä, laiminlyövät usein omat tarpeensa. Joskus vapaapäivä onkin omiaan vain omaan itseensä keskittymiseen.

14. He eristäytyvät muista

Kun asiat muuttuvat vaikeiksi, on helppo sulkeutua niiltä ihmisiltä, jotka välittävät. Mutta ystävien ja perheen kanssa vietetty aika on hyvä tapa piristyä.

15. He eivät koskaan hemmottele itseään

Onnelliset ihmiset tietävät, että on tärkeää lomailla, tuhlata uuteen vaatteeseen tai käydä hemmotteluhoidoissa silloin tällöin. Onnettomat ihmiset unohtavat huolehtia itsestään.

16. He tyytyvät

Onnettomat ihmiset pitäytyvät mukavuusalueellaan ja voivat hyvin vain tyytyä asioihin. Olipa kyseessä huono parisuhde tai kurja työpaikka, rutiineissa pitäytyminen on pahasta. Onnelliset ihmiset tekevätkin töitä päästäkseen eteenpäin sinne suuntaan, mihin he haluavat.

17. He eivät anna anteeksi

Onnettomat ihmiset pitävät kiinni kaunoistaan, eivätkä ymmärrä, että kun asioista päästää irti, on omakin olo vapaampi.

18. He eivät suunnittele

Epäjärjestelmällisyys voi aikaansaada sekasortomaisen tunteen. Vaikka kyse olisi vain oman huoneen siivouksesta, järjestyksen palauttaminen voi saada olon tuntumaan siltä kuin pystyisi pitämään asiat hallinnassa. Onnettomat ihmiset välttelevät järjestelmällisyyttä ja suunnitelmallisuutta, eivätkä ole valmistautuneita elämän järjestämiin yllätyksiin.

19. He keskittyvät vain itseensä

Vaikka itsestä huolehtiminen on olennaista, onnettomat ihmiset saattavat ajatella vain itseään. Muiden kohteleminen epäreilusti tai vain omiin ongelmiin keskittyminen tekevät hallaa onnellisuudellesi. Pääset pidemmälle, kun olet muille mukava.
www.mtv.fi

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *